Uspeo sam da uništim arhiruinu. Sama po sebi naizgled reč je o još jednoj ruini koju skidam gotovo svaki dan, ali ovde je reč o svemu drugome osim o običnom. Ovu igri igram već duže vreme, da ne kažem godinama. U početku je to bilo na srpskom serveru koji se kasnije integrisao u engleski server. Iz dana u dan sam nastojao da budem bolji u igri, ali to zaista nije lako. Mnogo vremena je uloženo u sve ovo. Često sam sebi postavljao pitanja zašto ? U čemu je svrha ove igrice kad se zasniva na neravnopravnosti ? Kako ti kao jedinka možeš nešto da postigneš ?
Često me je nervirao čitav koncept igrice. Sve se vrti oko dva najjača klana koji imaju po nekoliko svojih klanova i sve se vrti oko njih. Ili si sa njima ili si u opasnom problemu. U redu je u početku dok jačaš i dok izučavaš nauke i slično, ali kada postaneš sizeren ništa više nije isto. U početku sam se pitao zašto neko prodaje gvožđe po ceni od 35 kada se isto može kupiti za 10 ili 11. Odnosno zašto bi iko kupio gvozđe po toj ceni ? Onda kreneš da shvataš da većina najjačih igrača ima svoje multi igrače koji mu služe da se snabdevaju zlatom. Ti igrače ne rade ništa na serveru. Najčešće su vitezovi koji stvaraju zlato i kupuju po najvišim cenama od svojih „gospodara naloga“. To izgleda poprilično demorališuće na bilo kog igrača koji samostalno igra. Ne kažem da administracija nije radila ništa po tom pitanju, ali mi se nekako čini da je dosta popustljiva po tom pitanju. Većina igrača iz prvih 50 su bili bar na trenutak banovani i to ne zbog ugovorene bitke već iz razloga multiplayera. U takvim slučajima takav nalog se gasi za stalno, ali video sam na desetine puta da taj isti nalog posle svega par dana bude vraćen kao da se ništa nije ni desilo. Ne treba ni da govorim koliko demorališuće deluje na ostale igrače koji pošteno igraju ovu igricu.
Svi imaju u principu podjednaku šansu da razviju vojsku, ali glavna razlika se pokazuje kada su u pitanju heroji. Ukoliko nisi član dva glavna klana ili njihovih satelita, jako je teško razviti heroja i na njega staviti jake artefakte. Artefakti se dobijaju na tri načina: kada uništiš neku ruinu pa slučajno dobiješ art, kada ispuniš zadatak koji art ima kao nagradu i preko turnira. Na prvi način eventualno se može doći do art level 1 i 2. Art većeg levela nikada tako nisam dobio. Za ovih desetak godina koliko igram igricu kroz zadatke sam dobio 3 ili 4 arta level 5. Igrajući turnire čini mi se da nikada nisam dobio ni art level 3. Sve ovo deluje poprilično demorališuće kada vidiš igrače iz dva najjača klana koji svi imaju po nekoliko heroja komplet obučenih sa artovima level 4 i 5. Čak i njihovi sateliti imaju takve artove.
Upravo me je to nerviralo. Kako doći do arta level 5 ? Jedini način je da ga kupiš. Ali kako ? Kako da sakupim 50000 bisera ? Odgovor je jedan ARHIRUINA.
Za sve ovo godine viđao sam kako ljudi uništavaju arhiruinu i ljubomorisao zašto to nisam ja. Rekoh sebi nisi ti te sreće. Neće slonče u lonče. Kad eto posle desetak godina iznenada se pojavi svega jedno kraljevstvo od mog grada. U početku nisam mogao da verujem. Krenuo sam da skupljam vojsku kako bih krenuo u odlučujući boj. Teško da ću uspeti da je skupim na vreme,a da je neko ne uništi. Moram brzo da razmišljam. Setio sam se prilikom završavanja jednog od zadataka morao sam da pazarim zverski strah za 1000 bisera. Pokušavam da aktiviram zverski strah, ali neće dok je zatvorena kapija glavnog grada. Moram da je otvorim, ali to je još dodatnih 5 minuta izgubljenog vremena . Bojim se da neću uspeti. Kapija se otvara. Aktiviram zverski strah koji eliminiše 99% protivnikove vojske i krećem. Nemam nikakve brze čisme ili slično tako da mi je potrebno skoro jedan sat do okončanja napada. Ne mogu da gledam. Odlučim da ne prorokujem pa šta mi Bog da i eto dao je. Uspeo sam da uništim arhiruinu i zaradim 48684 bisera. Toliko bisera nisam mogao ni da sanjam da ću ikada osvojiti i imati na gomili. Sada mogu da pazarim neki art level 5

Čim se napad završio i stigao izveštaj ostalim igračima da sam uništim arhiruinu krenuo je haos. Preko 20 igrača su špijunirali i prorokovali moje gradove kako bi videli gde sam ja to uništio arhiruini. Bilo je onih koji su mi iskreno čestitali, a bilo je i onih zavidnih rekao bih očekivano.
Ono što je meni bitno jeste da taj samostalni napad na arhiruinu nije bio usmeren ni protiv koga. Nisam je napao da bih nekom klanu i njenom članu naneo štetu. Napao sam je isključivo zato što je to za meni bio jedini način da sebi obezbedim valjani artefakt i da moj heroj postane konkurentiji. Hvala svima i idemo dalje u nove pobede